On parle de nous

Pour les Pays Bas :

 

Le Bourgogne "Grande Charme" rouge 2010 :

Harold Hamersma, De Grote Hamersma 2015: "De importeur attendeert de drinker op de gevaren van 'gevaarlijk lekker'. Voor een rode Bourgogne waarbij ik als eerste associatie noteerde: 'Paulus de Boskabouter-wijn'. Vanwege het kleinbossige rode fruit, het rode neusje, de doordrinkzuren van besjes, bramen en frambozen. En vervolgens eikelnootjes, beukennootjes en bospaddenstoelen. Het laatste trio mogelijk gemaakt door twee jaar eenzame opsluiting achter oude houten vaten. Unieke rode Bourgogne. Ook al omdat deze -evenals zijn witte evenknie- slechts 10 procent alcohol bevat." 9,5 en nummer 3 in de Top 100!

Le Vin de France "Grande Charme" Blanc 2011 :

Zuren die je niet bezuren

5-3-2014 • De Grote Hamersma 9

 Domaine Alice Beaufort 2011, ‘Grande Charme’, Vin de France

 

Van een domein waar ook huiveringwekkend zuivere mousserende wijn wordt gemaakt die net geen Champagne mag heten (want een paar kilometer buiten de grens van de appellation) maar beter is dan menig modelletje daarbinnen (Le Petit Beaufort 2007 Brut; DGH-cijfer 9,5).

Dit is ook weer op en top natuurwijn. Maar nu een 'stille' die echter niet stilgezwegen mag worden. Om een paar redenen.

Om te beginnen: opmerkelijk een-tweetje tussen pinot noir en chardonnay.

Vervolgens om zijn zuren die in de smaak zullen vallen bij de gevorderde drinker: chabliszuren, vervliegzuren, sauvignon st. briszuren, voortdurende zuren.

Maar ook walnoten, jodium en rokerigheid.

Tot slot: slechts 10 procent alcohol en toch zo volop aanwezig. Het Grande Charme offensief is gelukt.

bordure bs

Domaine Alice Beaufort


Prusly sur Ource - Côte d'Or
03.25.29.85.35
Contactez-nous
Crédits